Пекоріно кротонезе з шафраном та чорним перцем

Опис
Сир ароматний і гострий, із характерним солоним присмаком. Термін дозрівання сиру впливає на його гостроту, зазвичай він становить від 8 до 12 місяців. У продукту циліндрична форма, його маса становить від 5,5 до 22 кілограмів. У сиру гладка шкірка і щільна текстура. Колір варіюється від білого до солом’яного. На смак і аромат сиру впливає тип використовуваного молока. Жирність молока, яке використовується в процесі приготування сиру, повинна становити не менше 6,8 %. В сирі містяться амінокислоти, фосфор, кальцій, вітамін групи А, В, РР, С і Е. Пекоріно — інгредієнт паст, супів і салатів, його вживають як самостійну закуску. З медом подають як десерт.